Klein Maar Fijn Podium is een nieuw podium voor kunstenaars waarvan Kunstmagazijn kunstwerken heeft in haar collectie. We staan even stil bij het werk van één kunstenaar  en beschouwen zijn/haar wereld. De eerste in de reeks is beeldend kunstenaar Marieke Noort met de expositie Vazen.  Marieke Noort gaf zichzelf de opdracht om 100 vazen te maken in unieke monoprints. Het werden er 107.

Expositie #1 Vazen

Kunstenaar: Marieke Noort

Duur: van 1 juli t/m 15 juli 2020

Tijd: woensdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur

Locatie: Kanunnik Mijllinckstraat 1, 6525WS Nijmegen

Entree: gratis

E-mail: info@kunstmagazijn.nl

www.kunstmagazijn.nl

#1. Marieke Noort exposeert Vazen.

Marieke Noort gaf zichzelf de opdracht om 100 vazen te maken. Het werden er 107.

 

107 vazen in monoprints

Een oude leerlooierspers was het eerste wat Marieke Noort eind 2018 verhuisde naar haar huidige atelier. Ze gebruikt deze als een soort etspers om materiaaldrukken te maken. Daarnaast gebruikt ze zeefdruk en zelfgemaakte agar-agar platen. Agaragar is plantaardige gelatine.

 

Een plantendruk levert bijna altijd prachtige beelden. “Mooi”, zegt Marieke Noort, “maar daar ben ik niet persé naar op zoek. Ik zoek naar beelden die mijn verhaal in mijn handschrift vertellen. Hemdjes, heupen, gezichten, een enkele keer een jurk en vooral vazen zijn de vormen die me veel inspiratie en mogelijkheden daartoe geven”.

In haar Vazenproject wordt de vorm van een vaas vaak bepaald door de plantendruk en het boeket lijkt omgekeerd naar binnen te groeien.

 

Ze experimenteert vooral met planten zoals onkruid, snoeiafval en uitgebloeide bloemen, maar stukjes karton, draadjes of direct tekenen met penseel en een oude creditkaart behoren ook tot haar arsenaal.