Kunst en ambacht gaan hand in hand bij Sieradenontwerper Kevin Timmerman. Hij kwam ter wereld in het dorp Vreeland en al snel werd duidelijk dat hij met zijn handen fraaie dingen wilde maken. Hij startte zijn ‘loopbaan’  aan het HMC (hout- en meubileringscollege). In Schoonhoven volgde hij de opleiding tot goud- en zilversmid. Toen was de tijd rijp om te gaan studeren aan de kunstacademie St. Joost in Den Bosch. Om middels kunst vorm te geven aan zijn kritische blik op heersende systemen.

Die geëngageerdheid  zie je in zijn werk terug  zoals bijvoorbeeld bij de collages die hij van gevonden munten maakte. Hij brak de munten en voegde de gebroken afbeeldingen samen om zo een nieuwe kijk te geven op de waarde van geld.

Maar ook in zijn sieradenontwerpen . Hij brengt er veel detail in aan en vertelt verhalen over het herzien van het alledaagse.

Sinds corona is hij werkzaam als goudsmid bij een klein bedrijf. Naast het maken ligt zijn hart bij zijn kraakpand Knoflook in Den Bosch. Daar is hij actief bezig met het maken van (politieke) muurschilderingen en organisatie van politieke bandavonden en een non-commercieel eetcafé.

www.kevintimmerman.nl