Ad Lansink en Harrie Gerritz

Op 23 oktober 2018 werd Ad Lansink in Kuala Lumpur (Maleisië) op het World Congress van de International Solid Waste Association onderscheiden met de ISWA Publication Award 2018. De eervolle onderscheiding viel hem ten deel voor Challenging Changes, zijn recente boek over de relatie tussen afvalhiërarchie en circulaire economie.

Ad Lansink kreeg bij het schrijven en uitgeven van Challenging Changes(im)materiële ondersteuning van enkele personen en instellingen, waaronder Dar en de gemeente Nijmegen. Op de befaamde Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur besloot hij zijn ondersteuners te bedanken met de uitgave en aanbieding van een bijzonder boek in beperkte oplage. De Toren van Babel – Allegorese en Iconografiekwam tot stand in samenwerking met kunstenaar Harrie Gerritz en boekontwerper Sophie van Kempen.

De Toren van Babelbestaat uit een speciaal ontworpen doos, een in cahier-steek gebonden boek van 80 pagina’s met 9 Nederlandse en Engelse columns over de mythische Bijbelse toren; en 2 voor het boek ontworpen zeefdrukken van Harrie Gerritz. Het ‘kunstenaarsboek’ heeft een oplage van 50 genummerde, door Harrie Gerritz en Ad Lansink gesigneerde exemplaren, waarvan 20 beschikbaar zijn voor verkoop. De prijs bedraagt €290 per exemplaar.