Recycling

Gevoelens komen en gaan
vallen uit de lucht
maken verre tochten
langs verkilde polen
verhitte woestijnen
drijven over koele meren
keren in stilte terug
doorweekt van slagregens
verscholen in een dichte mist

ooit zullen we elkaar loslaten
neerslaan in de aarde
onder een sterrenregen
bij een bloedrode maan

Dos Olifant, 24 november 2022

Beeldend kunstenaar Mirthe Scheifes (1995) is geboren in Nijmegen. In 2018 studeerde ze af van de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Den Bosch met een Bachelor of Fine Arts. Ze heeft haar atelier bij Extrapool op de Tweede Walstraat 5 in Nijmegen.

Het werk La Grange is onderdeel van Mirthe Scheifes’ doorlopende onderzoek To be beyond human. In deze serie zoekt ze naar nieuwe verbeeldingsmogelijkheden van het menselijke lichaam in de relatie tot de omgeving en onderzoekt ze hoe het lichaam in zijn fysieke mogelijkheden getransformeerd kan worden door alles wat we weten van het menselijke lichaam los te laten, zijn grenzen en limitatie. Het begint met een idee, een schetsmatige opstelling van mensen in een omgeving die alleen nog in de verbeelding plaatsvindt. Soms blijft een foto jarenlang louter een gedachte totdat de juiste mensen op het juiste moment samen op de juiste plaats zijn. Dan kan de grote absurdistische performance beginnen. Een spel waarin ieder een eigen rol vervuld en uithoudingsvermogen en plezier elkaar afwisselen. De foto is de uitkomst hiervan.

Deze rubriek komt tot stand in samenwerking met Kunstmagazijn. Het kunstwerk La Grange op de pagina hiernaast is een foto van Mirthe Scheifes en is te leen of te koop bij Kunstmagazijn en wordt samen met het gedicht Recycling van Dos Olifant de komende periode in de etalage van Kunstmagazijn tentoongesteld.