EVENEMENT BEESTENBOEL ZONDAG 4 JUNI VAN 13.00 TOT 17.00 UUR IN BRAKKENSTEIN

 Achtergrondinformatie over Beestenboeldag  in Brakkenstein

Op initiatief van wijkbewoners uit Brakkenstein zijn er hele toffe ideeën en plannen in de maak voor een grote wijkbeweging met kunst en cultuur in de hoofdrol.

  • Kunst, verbeeldingskracht en humor zijn de vuursteentjes die in onze wijk iets sprankelends gaan laten ontstaan. Brakkenstein voor alle bewoners mooier, gezelliger en fijner maken om te wonen – dat is wat wij willen! Met Beestenboel Brakkenstein laten we het eerste vonkje van onze plannen overspringen. –

Len en Jane, twee studenten van HAN coördineren dit project onder leiding van beeldend kunstenaar Niek Verschoor in samenwerking met eetcafé Buur en Kunstmagazijn.

IN KUNSTMAGAZIJN EN EETCAFÉ BUUR

Expositie Beestenboel
Beestenportretten in heel Brakkenstein. Kunstenaars en creatieven uit Brakkenstein maakten getekende en geschreven portretten van huisdieren die in de wijk wonen. Ook ging men in gesprek met de ‘baasjes’ van hun beestjes: wat is er zo bijzonder is aan jouw beestje, welke dingen doet ie en wat betekent ie voor jou? Heb je er andere mensen door leren kennen?

De resultaten hangen we in vorm van posters voor de ramen. Zo ontstaat door de hele wijk een expositie met een bonte verzameling van Brakkensteinse huisdieren. De originele tekeningen en verhalen komen te hangen in de expositieruimte van  Kunstmagazijn.

Talkshow

Talkshow ‘DE MENS EN ZIJN DIER’. Nora van Dam, theatermaker- en docent is eigenaar van Dramaplaats. Onlangs opende zij het Nijmeegs Storytell-Cafe in de Thiemeloods. In de talkshow ontlokt Nora op een natuurlijke manier verhalen van de tafelgasten  over hun huisdier. Welke kant dat opgaat, is ongewis.Wil jij een tafelgast zijn? Geef je dan op bij Kunstmagazijn of mail naar info@kunstmagazijn.nl

 

Deze tekeningen en verhalen leiden weer tot leuke gesprekken tussen buren. Theaterdocent Nora van Dam en tevens wijkbewoner zal deze gesprekken leiden in haar Talkshow De mens en het dier in Kunstmagazijn

Speeddate
Tevens introduceert Nora van Dam het speeddaten. Heb jij een vraag over jouw huisdier of zoek je oppas voor jouw Beestenboel thuis? Kom langs en prik je vraag op het prikbord bij Kunstmagazijn of laat jouw vraag achter via onderstaand mailadres van Jane en Len. Tijdens de talkshow wordt het speeddaten in werking gezet.

3D Print Centaurportret
Kunstenaar en wijkbewoner Aldo Eland scant jouw hoofd en maakt een 3D print op een beest naar keuze voor slechts € 49,- .

Buurtsafari
De buurtsafari start bij eetcafé Buur. Spot the Big Five van Brakkenstein

Demonstratie Politiehond
Een demonstratie met politiehonden van PHV Nooitgedacht in de Kanunnik Mijllinckstraat

Daphne schminkt
Daphne schminkt je als je huisdier of je knuffel.

Ruilmarkt en grabbelton
Dierendingen die je overhebt zoals een halsband, mandje, aquarium, voer, enz… in eetcafé Buur

 

PROGRAMMA BEESTENBOEL

Dag:                Zondag
Datum:           4 juni
Tijd:                13.00 – 17.00 uur
Locaties:         Kunstmagazijn en Eetcafé Buur
Adres:             Kanunnik Mijllinckstraat 1
Wijk:               Brakkenstein
Entree:           Gratis