Die jongen die verhalen vertelt, is tevens De jongen morst niet, een personage uit het eerste hoofdstuk De Zomerval van schrijver Thomas Verbogt. Een jongen die er zelf uitziet als de straat en er kranten verkoopt aan voorbijgangers. Hij staat symbool voor de mens die afwijkt van wat gangbaar is. Vaak zijn het de kleurrijke figuren in een samenleving. Dit personage inspireerde Sven Hoekstra om samen met Thomas Verbogt een grafiekmap te maken. Deze kwam uit in 2004. De grafiekmap bestaat uit het verhaal van Verbogt, vier linosneden en 3 etsen.

Een kleine twintig jaar later komt er weer een grafiekmap over De jongen morst niet. Nu gaat het over de totstandkoming ervan. Thomas Verbogt schreef speciaal hiervoor een nieuw verhaal over diezelfde jongen, terwijl Sven Hoekstra de aanloop laat zien in de vorm van een serie schetsen en nieuwe printen van hoe ‘een verhaal’ tot resultaat leidt.

De expositie loopt van 5 november t/m 3 december

De grafiekmap bestaat uit 10 prenten van 30x40cm, het verhaal inclusief het vervolgverhaal over De jongen morst niet plus een boek over de totstandkoming ervan met de afmeting 30x30cm. De prijs van de map is €495.-