Opening
Datum: zondag 18 december
Inloop: 14.30 uur
Openingswoord: 15.00 uur door dichter, performer en actrice Roberta Petzoldt
Locatie: Kanunnik Mijllinckstraat 1, 6525WS Nijmegen
Entree: gratis

Openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

 Expositie Van 18 december tot en met 29 januari 2023 transformeert de expositieruimte in Kunstmagazijn wederom in een magische wereld. Gluur je dan in de winterkou door de winkelramen, dan zal een bont gezelschap je aandacht trekken. Kom dan binnen en neem plaats in het warme nest tussen de eenden, die hier tijdelijk hun verblijfplaats hebben.

Wie is Annelein Pompe? Schrijver, kunstenaar en filmmaker Annelein Pompe ging naar school in Nijmegen, studeerde Beeld & Taal op de Rietveld academie in Amsterdam , vertrok naar Gent en woont momenteel in Brussel. Ze schrijft poëzie en verhalen, maakt films zoals De Schaduwwerkers die momenteel in diverse bioscopen door heel Europa getoond wordt én ze schildert eenden. Heel veel eenden. Deze bonte verzameling prachtig geschilderde vogels komt nu naar Nijmegen in de expositieruimte van Kunstmagazijn.

IK IS EEN EEND De vogelportretten die Annelein Pompe schildert, spreken voor zichzelf. Ze zijn allen herkenbaar. Alle vogels hebben een voornaam, die ze delen met de persoon voor wie ze zijn gemaakt. Ook hebben ze een achternaam, de maand en het jaar waarin ze door de kunstenaar zijn overhandigd. Elke vogel krijgt een eigen ‘jasje’, een lijst waarin ze zich comfortabel voelen.

Martijn Wallage schreef een treffende tekst over de film en over de vogelportretten door de ogen van de maker. Deze lees je hier.

IK BEN EEN EEND van Annelein Pompe