Nijmegen springt bij!

In het atelier van Olivera Micovic in het ateliercomplex aan de Spadestraat 4 wordt serieus gewerkt. Er heerst een ontspannen sfeer. Op de achtergrond klinkt Franstalige muziek. Kyra, Malika, Anne en Joumana werken alle vier gemotiveerd en gezamenlijk onder leiding van Olivera aan één doel: Mondkapjes maken voor kinderen uit het speciaal onderwijs die veilig vervoerd moeten worden. 

Ondanks het feit dat de intelligente lockdown zich langzaam weer ‘ontlockt’, lijken mondkapjes een nieuwe vanzelfsprekendheid te worden. Afgelopen dinsdag 23 juni startte de eerste van de drie trainingen. De andere twee trainingen zullen plaatsvinden op dinsdag 30 juni of dinsdag 7 juli.

Hoe is dit samenwerkingsproject ontstaan?

In maart startte Olivera haar onderzoek om mondkapjes volgens de richtlijnen van het RIVM te maken die ze vervolgens tegen kostprijs verkocht. Dit resulteerde in een herbruikbare mondkap die comfortabel zit en bovenal van hoge kwaliteit is. 

Onlangs werd Olivera benaderd om mondkapjes te maken voor kinderen uit het speciaal onderwijs die veilig vervoerd moeten worden. Stichting Kunstmagazijn besloot om hierin bij te springen. Van het een kwam het ander en zo ontstond het project Mondkapjes maken voor kinderen met Olivera. Het project is mogelijk gemaakt m.b.v. subsidie van Provinciale Gelderland.