Oranjevaasje Amalia 18

De traditie van het Oranjevaasje
Dinsdag 7 december wordt Kroonprinses Amalia 18 jaar. Dit is per definitie een mijlpaal voor iédere jongeling van deze leeftijd. Maar speciaal voor de Kroonprinses die later de Koningin van Nederland zal zijn.

Traditiegetrouw wordt bij dergelijke gelegenheden een Oranjevaasje uitgebracht door Royal Leerdam Crystal en Sommer Dutch Glass Art. Voor het eerst dit jaar wordt het speciale vaasje uitgegeven in een samenwerkingsverband van Royal Leerdam Crystal met Bettina Sommer van Sommer Dutch Glass Art. Geheel volgens de traditie (vanaf 1927) worden de Oranjevaasjes met de mond geblazen in Leerdam door de glasblazerij van het Nationaal Glas Museum.

Het ontwerp voor het Amalia Oranjevaasje is gemaakt door Ans Markus. Ook eerder dit jaar ontwierp zij voor het vijftigjarig jubileum van koningin Maxima een Oranjevaasje (inmiddels uitverkocht). Zij liet zich hierbij inspireren door het gevoel voor stijl en mode van de prinsessen en de sympathie die zij hierbij opwekken door juist ook kleding te dragen van betaalbare modeketens.

Er is een gelimiteerde oplage van 350 exemplaren. Kunstmagazijn is blij ook een aantal van deze speciale Oranjevaasjes in voorraad te hebben. Deze zijn te bestellen via onze webshop of te koop bij Kunstmagazijn zelf.