COVID19|NIJMEGEN| Succesvolle afronding  samenwerkingsproject  Stichting Kunstmagazijn met modeontwerper Olivera Micovic ‘Mondkapjes voor kinderen maken met Olivera’ .

Stichting Kunstmagazijn schenkt samen met en dankzij modeontwerper Olivera Micovic meer dan een paar honderd mondkapjes aan de kinderen die speciaal onderwijs volgen aan de  Dr. Milan Petrovic school in Novi Sad in Servië.

De kinderen zijn er maar wat blij mee! In tegenstelling tot in Nederland is het in Servië verplicht dat ook kinderen mondkapjes dragen in het speciaal onderwijs. Zowel in de klas als in het vervoer. Afgelopen week zijn de mondkapjes  gearriveerd in Novi Sad.

Olivera, wiens idee het was om mondkapjes voor kinderen te maken, springt bij vanuit haar professie en maatschappelijke betrokkenheid. Zo ook Stichting Kunstmagazijn. Samen zorgden zij ervoor dat dit project tot stand kon komen.

Maar uiteraard niet zonder de spontane medewerking van 10 vrijwilligers die zich aanmeldden na de oproep van Kunstmagazijn begin juni. Onvoorwaardelijk, enthousiast en gemotiveerd werkten zij de gehele zomer door o.l.v. Olivera Micovic en produceerden grofweg 500 herbruikbare en comfortabel zittende mondkapjes van hoge kwaliteit voor kinderen in het speciaal onderwijs.

Schooldirecteur Violeta Strahinjevic zegt: “ Wij hebben kleine klassen en de mondkapjes zijn hier verplicht voor alle leeftijden. Ze voldoen precies aan onze richtlijnen. De mondkapjes zijn hier meer dan welkom! Wij danken Olivera, Kunstmagazijn en de makers in Nijmegen dat jullie aan ons hebben gedacht. Heel veel groeten van alle kinderen en leraren.”

Overigens zijn er nog een beperkt aantal mondkapjes voor kinderen te koop in Kunstmagazijn tegen kostprijs.