Guusje is de winnaar van de Beestenboel expositie. Getekend door Sylvia Thijssen. Kunstenaars en creatieven uit de wijk tekenden en schreven maar liefst 57 portretten van huisdieren die in de wijk wonen. De portretten hangen ook voor de ramen van de baasjes, als een levende wijktentoonstelling. Guusje vormt samen met Lucky, Kip, Kauw, Wolf en Loeba niet de de Big Five, maar de Big Six van de wijk Brakkenstein.

De buurtsafaristoet om de Big Six van de wijk te spotten met de echte Guusje voorop, vertrok in de middag vanaf eetcafé Buur. Daarmee eindigde het Beestenboel evenement dat op zondag 4 juni werd gehouden in de Kanunnik Mijllinckstraat bij wijkplaats BUUR en Kunstmagazijn.

Het feestelijke evenement is een voorproefje op, of beter gezegd, de aftrap van een reeks van kunst projecten waar wijkbewoners zelf actief aan kunnen deelnemen in Brakkenstein. Met als doel de sociale cohesie in de wijk te bevorderen.

Het initiatief kwam vanuit de wijkbewoners zelf. Onder de bezielende leiding van beeldend kunstenaar Niek Verschoor, coördineerden Len en Jane, twee studenten van de HAN het project Beestenboel in samenwerking met eetcafé Buur en Kunstmagazijn.

Beestenboel bleek een levendige heen-en-weer loop van de één naar de andere activiteit. Zo schoot theaterdocent Nora van Dam de diepte in met haar interviews zoals bij Jim van 10 jaar die vertelde hoe belangrijk de rol van dieren is binnen het gezin. Spontaan schoof student Floris aan in Kunstmagazijn met zijn twee schildpadden die hij meenam in een teiltje, terwijl Ankie de schildpad van buurtbewoner Diny ongestoord haar wandeling maakte door de ruimte van BUUR. Het speeddaten mondde uit in een aantal oproepen die te zien zijn op het prikbord van Kunstmagazijn en op mijnbrakkenstein.nl . In trek waren ook de kleine 3D-sculpturen van ‘diermensen’ waarvoor kunstenaar Aldo Eland de gezichten van gegadigden fotografeerde. Ondertussen werden in BUUR dierenspullen geruild en Daphne schminkte in de tuin de prachtigste dieren op gezichten. Lana van 3 jaar oud liet trots haar gekozen krokodil met glitters op haar arm zien. Op haar gezicht vond ze een beetje eng, maar van de krokodil was ze niet bang.

De dag eindigde met een goodybag die Pet’ s Place voor alle deelnemers van Beestenboel expositie had klaargemaakt. Voor elk getekend beest een eigen goodybag. Het was een ware beestenboel op deze warme zomerdag in juni.

*De geschreven portretten van de huisdieren door o.a. buurtbewoners Joske en Marc worden later gebundeld in een boekje. Dit boekje, met ook illustraties van dieren, zal zowel in BUUR als Kunstmagazijn te verkrijgen zijn.